جستجو:
جستجو

جراحی کمر و مزایا و معایب انواع آن

1 2019-10-01
جراحی کمر در کلینیک سناباد مشهد

در زمان پذیرش برای جراحی کمر، احتمالاً پزشک مربوطه برای کاهش درد کمر یا ضعف ناحیه تحتانی بدن، تعدادی از روش‌های درمانی را امتحان کرده باشد. در حالی که هیچ ضمانتی وجود ندارد که این اقدامات باعث تسکین درد شوند، با این حال انتخاب‌های زیادی برای این کار وجود دارد. کلینیک سناباد مفتخر است که این روش درمانی را برای تسکین درد بیماران و توسط متخصصان مجرب از جمله دکتر مجد محسنی بیرجندی ارائه می‌دهد. بیمار بایستی تا آنجا که می‌تواند در مورد عمل جراحی کمر قبل از زمان مورد نظر یاد بگیرد. بیمار هرچه در مورد جراحی کمر بیشتر بداند، انتخاب بهتری خواهد داشت.

 

مزایای جراحی کمر

در اغلب موارد، بیمار نتیجه‌ای بیشتر از کاهش درد خواهد داشت. این نتایج می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • می‌تواند بهتر به اطراف حرکت کند.
  • از نظر جسمانی متناسب‌تر باشد.
  • روحیه فرد بهبود می‌یابد.
  • دیگر لازم نیست به اندازه قبل داروی ضد درد مصرف شود.
  • می‌تواند به سر کار خود برگردد.
  • در محل کار خود بیشتر فعال باشد.

 

آیا جراحی کمر عوارضی به همراه دارد؟

بیشتر افرادی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، در صورت وجود عوارض، به مقدار خیلی کمی دیده می‌شود.

گفته می‌شود که هر عملی درجه‌ای از خطر را دارد، از جمله:

  • واکنش به بیهوشی یا داروهای دیگر.
  • خون ریزی.
  • عفونت.
  • لخته‌های خون، به طور مثال در پا و ریه‌.
  • حمله قلبی.
  • سکته مغزی.
  • فتق دیسک کمر.
  • آسیب عصبی که می‌تواند منجر به ضعف، فلجی، درد، اختلالات جنسی یا از بین رفتن کنترل روده یا مثانه شود.

البته این احتمال نیز وجود دارد که در افرادی که از وضعیت سلامتی خاصی برخوردار هستند؛ خطر اینکه مورد نادرستی پیش بیاید، افزایش می‌یابد. خطر عوارض بسته به نوع عمل جراحی متفاوت است. بخشی از کار جراح شامل شناسایی همین مشکلات احتمالی می‌شود. به همین دلیل بیمار بهتر است قبل از رفتن به اتاق عمل در این مورد با پزشک خود صحبت کند.

جراحی کمر در کلینیک سناباد مشهد

انواع روش‌های جراحی کمر و مزایا و معایب آنها

هر نوع عملی خطرات و مزایای خاص خود را دارد.

فیوژن ستون فقرات

این نوع جراحی، شایعترین عمل جراحی برای درد مزمن غیر اختصاصی کمر با تغییرات دژنراتیو است. پزشک استخوان‌های ستون فقرات که مهره نامیده می‌شوند را به هم متصل می‌کند. این عمل، حرکت بین مهره‌ها و کشیده شدن اعصاب را محدود می‌کند. اما این اقدام فعالیت خود بیمار را محدود نمی‌کند. به ندرت ممکن است اتفاق بیفتد که استخوان‌ها به طور کامل به هم‌دیگر متصل نشوند. سیگار کشیدن می‌تواند احتمال رخ‌دادن این عارضه را افزایش دهد. اگر این اتفاق رخ بدهد، ممکن است برای رفع این مشکل نیاز به عمل جراحی دیگری نیز باشد.

لامینکتومی

این عمل، شایعترین جراحی برای تنگی ستون فقرات کمری است. در این روش ، جراح بخش‌هایی از استخوان، زائده‌های استخوانی یا رباط‌ها را در ناحیه کمری فرد جدا می‌کند. این اقدام، فشار بر روی اعصاب ستون فقرات را کاهش داده و می‌تواند درد و ضعف را کاهش دهد. اما این عمل باعث می‌شود که پایداری ستون فقرات کاهش بیابد. اگر این اتفاق رخ دهد، بیمار احتمالاً به فیوژن ستون فقرات نیز احتیاج خواهد داشت. پزشکان گاهی اوقات این دو عمل را با هم انجام می‌دهند.

فورامنوتومی

این عمل جراحی با هدف کاهش درد در ارتباط با با یک عصب تحت فشار در ستون فقرات استفاده می‌شود. جراح استخوان را در طرفین مهره‌ می‌برد تا فضایی که عصب از طریق آن از ستون فقرات خارج می‌شود، بزرگتر شود. فضای اضافی ممکن است فشار بر اعصاب را کاهش داده و درد را تسکین دهد. مانند لامینکتومی، این روش نیز می‌تواند ثابت ستون فقرات بیمار را کاهش دهد. بنابراین جراح ممکن است همزمان یک فیوژن نخاعی نیز انجام دهد. این اقدامات زمان مورد نیاز برای بهبودی را افزایش می‌دهد.

دیسککتومی

برخی اوقات یک دیسک، بالشتک‌هایی که مهره‌ها را از هم جدا می‌کند، می تواند از جای خود خارج شود. بعد از اینکه دیسک از جای خود خارج شد بر روی عصب نخاعی فشار وارد کرده و باعث کمردرد می‌شود. در دیسککتومی ، جراح کل یا قسمتی از دیسک را برمی‌دارد. جراح ممکن است مجبور باشد برش بزرگی در ناحیه پشتی بیمار ایجاد کند و یا این کار را از طریق یک برش کوچک به نام میکرودیسککتومی انجام دهد. در روش میکرودیسککتومی برش کوچکتری نسبت به روش دیسککتومی باز ایجاد شده و به مرور زمان به یک روش جراحی استاندارد برای فتق دیسک کمر تبدیل شده است. گاهی اوقات دیسککتومی بخشی از یک جراحی بزرگتر است که شامل لامینکتومی، فورامنوتومی و یا فیوژن ستون فقرات است.

تعویض دیسک

جراح دیسک بین مهره‌‌ای که آسیب دیده را برداشته و یک دیسک مصنوعی بین مهره‌های بیمار قرار می‌دهد. برخلاف روش فیوژن، این نوع جراحی به بیمار این امکان را می دهد که به حرکت‌دادن ستون فقرات خود ادامه دهد. ممکن است زمان بهبودی این روش کوتاه تر از فیوژن ستون فقرات باشد. اما احتمال کمی وجود دارد که دیسک جدید نیز از جای خود خارج شود که در این صورت نیاز به ترمیم دوباره خواهد داشت.

کاشت اینترلامینار

این روش یک جایگزین کم‌تهاجم برای لامینکتومی تهاجمی یا لامینکتومی همراه با جراحی فیوژن است. جراح یک دستگاه U شکل بین دو مهره در ناحیه تحتانی کمر قرار می‌دهد. این دستگاه کمک می‌کند تا فضای بین دو مهره باز شده و فشار بر اعصاب ستون فقرات کاهش یابد. این عمل را می‌توان همزمان با لامینکتومی انجام داد. بر عکس فیوژن ستون فقرات، این دستگاه کاشته شده ثبات را فراهم کرده و به بیمار این را امکان می‌دهد که کمر خود را تقریباً مانند حالت طبیعی حرکت دهد. البته ممکن است باز هم بیمار نتواند این ناحیه از کمر را به راحتی خم کند.

بزرگترین خطر جراحی کمر

اینکه با اطمینان کامل نمی‌توان گفت که این روش می‌تواند درد بیمار را کاهش دهد؛ بزرگترین مشکل جراحی کمر است. بهترین کاری که بیمار می‌تواند انجام دهد این است که قبل از عمل صراحتاً با جراح خود مشورت کند. در این صورت بیمار قبل از رفتن به اتاق عمل انتظارات معقول‌تری نسبت به عمل جراحی خود خواهد داشت. برای این کار بیماران محترم می‌توانند با مراجعه به کلینیک سناباد واقع در مشهد، خیابان سناباد، بین خیابان‌های ایرج و تکتم با دکتر مجد محسنی بیرجندی مشورت نمایند.