جستجو:
جستجو

بهترین مرکز جراحی تومور مغزی مشهد همینجاست

2020-07-19
تومور مغزی چگونه جراحی می شود ؟

اگر به دنبال یک مرکز جراحی تومور مغزی مشهد هستید؛ لطفا مارا در این مقاله همراهی کنید. اغلب در جراحی های تومور مغزی ابتدا برای بیمار یک نمونه برداری تجویز می شود، در این نمونه برداری از بافت های سرطانی مغز برداشت می کنند و آنرا به یک آسیب شناس یا (pathology) تحویل می دهند و سپس وی نمونه ها را جهت تشخیص قطعی با میکروسکوپ مورد آزمایش قرار می دهد. وقتی که تومورها ساختار های مهم مغز را مورد حمله یا تهدید قرار دهد این آزمایش باید بطور قطع انجام شود، در اغلب نمونه برداری ها تومور به طور کلی برداشته می شود. گاهی اوقات، جراحی جهت ایجاد دسترسی برای دیگر درمان ها مانند شیمی درمانی یا پرتو درمانی استفاده می شود. مرکز جراحی تومور مغزی مشهد دارای بهترین و به روز ترین دستگاه و ابزار های تشخیص و درمان بیماری هستند که توسط تیم متخصصین کلینیک سناباد اداره می شود.

 هدف جراحان تومور مغز برداشت بیشترین بافت سرطانی به نام دبالکینگ و تعیین موقعیت و وسعت تومور مغز می باشد. جراحان متخصص مرکز جراحی تومور مغزی مشهد در انجام عمل های جراحی مهارت خاص و منحصر به فرد خودشان را دارند که سعی آنها در این است کمترین سطح تهاجم را به طور دقیق و ایمن در عمل تومور های مغزی داشته باشند. کاهش  سطح فشار در جمجمه و ریکاوری عملکردی های عصبی از دست رفته از جمله نتایج بی نظیر جراحی تومور مغزی است، همچنین صرع هایی که توسط تومور به وجود آمده اند و مهار آنها سخت و دشوار بوده است را کاهش دهد. 

کدام تومور مغزی  جدا شدنی و یا جدا نشدنی هستند؟

 

تومور هایی جدا نشندنی هستند که در نواحی مهم مغز قرار گرفته باشند و جدا کردن آنها حالت بحرانی را برای بیمار به همراه داشته باشد، جدا کردن این تومور ها به بخش های سالم مغز آسیب بسیار زیادی وارد می کند. نحوه قرار گرفتن تومور و میزان حجم آن در جدا کردن یا نکردن آن تاثییر فراوانی دارد.

متخصصین مرکز جراحی تومور مغزی مشهد  بسیار به ایمنی برداشت تومور اهمیت فراوانی می دهند به همین خاطر از بهترین و پیشرفته ترین تکنولوژی ها جهت شفا دادن بیمار مانند پایش نوروفیزیولوژیک  یا نقشه برداری مغزدر عمل استفاده می کنند و هر زمانی که لازم بدانند از روش نقشه برداری برای جراحی مغز و نخاع استفاده می کنند.

عمل های متعددی می تواند برای بیمار انجام شود که بستگی به نوع و میزان درجه تومور بستگی دارد، این عمل ها عبارت اند از:

 

  • کرانیوتومی یا شکاف جمجمه

 

در این روش ابتدا قسمتی از استخوان جمجمه جهت دسترسی به تومور توسط ابزار های مخصوص، شکاف داده می شود و کل یا قسمتی از تومور برداشته می شود و بعد از جراحی استخوان جمجمه را در جای خودش قرار می دهند. گاهی اوقات جراح تشخیص می دهد که امکان تورم بعد از عمل وجود دارد، در این حالت یا استخوان در جای خودش قرار داده می شود یا اصلا نمی شود، که به آن عمل جراحی کرانیوتومی گفته می شود.

 

  • آندوسکوپی اندونازال

 

برای دسترسی به تومور در این روش و دیدن آنها از طریق بینی و سینوس ها از دستگاه آندوسکوپی استفاده می شود. با استفاده از ابزار های ویژه و همچنین دوربین تصویری متصل به آندوسکوپ تومور مغز را برداشته یا از آن نمونه برداری می کنند.

 

 

 

 

  • جراحی شانت

 

با استفاده از یک لوله باریک به نام شانت از طریق سوراخ بینی یا یک سوراخ کوچک در جمجمه به یکی از بطن های مغز وارد می شود و مایه اضافی یک قسمت مغز را به قسمت دیگری می برد. سلول های سرطانی که در مایع جریان دارد با این روش در فیلتر هایی که در این لوله تعبیه شده اند به دام می افتند.

 

 

  • قرار دادن یک مخزن اومایا

 

در این روش از عمل یک مخزن کوچک به لوله ای در زیر پوست سر وصل می شود و امکان رساندن مواد شیمیایی درمانی توسط لوله به یکی از بطن های مغز که مایع مغزی نخاعی در آن جریان دارد ختم می شود، همچنین بستر برای نمونه برداری از مایع مغزی نیز فراهم می گردد.

انواع راهکار ها برای جراحی تومور مغزی

 

روش های مختلفی است که جراحان می توانند انجام دهند آنها برای جراحی مغز ابزار ها و روش های مختلفی را به کار می برند و قادر هستند که برای بیمار در حال جراحی، آنچه را که در حال عمل انجام می دهند را بازگو کنند.

  • جراحى ميكروسكوپى 

یکی از روش های جراحی به گونه ای است که جراح توسط یک میکروسکوپ با دقت بالا را مورد استفاده قرار می دهد تا بافت های مفز را به شکل واضح مورد بررسی قرار دهد. با این دستگاه به راحتی می تواند تشخیص دهد که بافت سالم مغز است یا یک تومور، در ادامه جراح تصمیم می گیرد که چه بخشی حذف شود یا باقی بماند.

 

 

 

  • M5-ala

 

نوعی رنگ مخصوص است که در برخی از نوع های سلول تومور مغزی که در زیر نور مخصوص فلورسنت قرار گیرد می درخشد.5-ala به شکل آب است که شما آن را دو تا چهار ساعت قبل از عمل می نوشید؛ این مایع وارد جریان خون شما شده و توسط سلول های مغز جذب می شود. نام تجاری این رنگ Gliolan است، که اگر به گلیوما در حال رشد سریع دچار بوده اید بدون شک این ماده را دریافت کرده اید. در زیر نور فلورسنت سلول های سالم مغز آبی رنگ می شوند در حالی که سلول های تومور مغزی به رنگ صورتی یا قرمز نمایان می شوند، در نتیجه به جراح کمک می کند لبه های تومور را با کیفیت بیشتری ببیند؛ بنابراین عمل برداشت آن راحتتر می شود. استفاده از این مایع می تواند مانند سایر موارد عوارض جانبی را برای بیمار به همراه داشته باشد.

  • پایین آمدن فشار خون
  • چشم ها و پوشت به نور خورشید حساس می شوند
  • سرگیجه و حالت تهوع

 

  •  آسپیراسیون اولتراسونیک

در این روش جراح یک جستجو گر اولتر اسوند کوچک را درون تومور قرار می دهد. این جستجوگر در تومور امواج صوتی تولید می کند که در تومور منتشر می شود و آن را شکاف می دهد. در ادامه برای بیرون کشیدن قسمت های تومور از یک مکنده ملایم استفاده می کند؛ به این نوع از جراحی آسپیراسیون اولتراسونیک گفته می شود. در این تکنیک از قدرت بسیار اندکی برای حذف تومور استفاده می شود، که از مزایای این روش این است به بافت های سالم مغزی آسیبی نمی رسد و همچنین بیمار دچار خون ریزی مغزی نمی شود.

توصیه ها و گزینه های درمانی به چندین پارامتر بستگی دارد؛ که عبارت اند از:

جراحی تومور مغزی چگونه انجام می شود؟

 

مرکز جراحی تومور مغزی مشهد دارای تیم های مختلفی است؛ در یک تیم مراقبت پزشکی انواع مختلفی از متخصصان مراقبت های بهداشتی، داروسازان، متخصصان رژیم غذایی، متخصص توان بخشی، پرستاران انکولوژی و دستیاران پزشکی و سایر موارد را شامل شود. در تیم مراقبت و درمان انواع مختلفی از جراحان وجود دارند که با یکدیگر همکاری می کنند.

برنامه حفاظتی بیمار ممکن است شامل عوارض جانبی و درمان علائم نیز باشد که مراقبت های پزشکی بخش مهمی از آن را به خود اختصاص داده است.

 

توصیه ها و گزینه های درمانی به چندین پارامتر بستگی دارد؛ که عبارت اند از:

 

  • حجم، نوع و میزان درجه تومور
  • تومور تا چه حدی به قسمت های حیاتی مغز فشار می آورد
  • چه عوارض جانبی احتمالی در پی دارد
  • سلامتی کلی بیمار و ترجیح ها

همانطور که گفتیم تومور ها انواع مختلفی دارد بعضی ها آهسته آهسته و یا با سرعت رشد می کنند که پزشک شما بعد از نمونه گیری و آزمایش آنرا با شما در میان می گذارد که با چه سرعتی در حال رشد است. برای تومور های مغزی با درجه خطر کم عمل جراحی می تواند بهترین گزینه باشد بخصوص هنگامی که تومور به کلی نابود و پاک شود. گزینه های درمانی متفاوتی وجود دارد مانند جراحی، پرتو درمانی، شیمی درمانی و درمان هدفمند که همه این ها توسط جراح و پزشک مربوطه انتخاب و عملی میشوند. گاهی اوقات هنگامی که عمل جراحی تمام می شود بعد از چند روز مقداری تومور مشاهد می شود در ادامه ممکن است از روش پرتو درمانی یا شیمی درمانی به کار گرفته می شود. در مورد تومور های با درجه حادتر ابتدا بیمار جراحی شده و در ادامه به مرور شیمی درمانی وپرتو درمانی انجام می شود. در مغز یک حائل خونی بین مغزو بدن وجود دارد که از مغز و نخاع از مواد شیمیایی محافظت می کند این حائل بسیاری از نوع های شیمی درمانی را مختل می کند پس نتیجه میگیریم که درمان های تومور مغزی می تواند دچار چالش شود و در این راستا تیم درمانی باید بهترین و دقیقترین مراقبت های پزشکی را برای شما به عمل بی آورند، متخصصان کلینیک سناباد دارای بهترین ابزار های روز دنیا و بهترین پزشکان مجرب است که برای ارائه خدمات 24 ساعته در خدمت شما هستند. بنابراین داشتن یک تیم مراقبت های پزشکی برای بیماران تومور مغزی از اهمیت بالایی برای درمان برخوردار است، زیرا تشخیص یک برنامه درمانی مناسب برای بیمار از حیطه کاری و تخصص جراح خارج است و نیاز به مشاورین متخصص کارآمد دارد.

 

چه زمانی جراحی دشوار می شود؟

 

اگر تومور مغزی در منطقه ظریف یا نخاع قرار گرفته باشد جراحی دارای ریسک بالایی دارد، در این حال جراح موفق به پاک کردن کامل تومور شود ممکن است دوباره بخش هایی از تومور باقی بماند که دیدن آن دشوار باشد و در صورت مشاهده از بین بردن آنها دشوار باشد؛ بنابراین ممکن است راهکار های دیگری برای حذف تومور پیشنهاد و به کار گیری شود.

جراحی تومور مغزی

روش های دیگر درمان تومور های مغزی

 

  •  پرتو درمانی

 

جراحی های پیشرفته ، باوجود آمدن تکنولوژی های جدید و به روز درک خوبتر از نوع های مختلف تومورهایی که هدف گیری بهتر در پرتو درمانی هستند را پاسخ می دهد. همچنین پرتو در مانی موجب طولانی تر شدن عمر بیمارانی که وضعیت آن ها حاد است می شود و کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. ناگفته نماند در پرتو درمانی امکان آسیب به بافت های سالم مغز را دارد، تحقیقاتی که طی بیستو پنج سال گذشته صورت گرفته نشان داده این عمل رضایت بسیاری از بیماران را جلب کرده و شانس زندگی مجدد را داده است.

اگر سوالی برای شما پیش آمده است، متخصصان کلینیک سناباد با بهترین مشاوران آماده خدمت به شما هستند. مرکز جراحی تومور مغزی مشهد دارای بهترین مشاوران درمانی هستند که می توانید مشکلات خود را با آنها در میان بگذارید، حتما از پزشک مربوطه خود بپرسید و برای تمام پارامتر های درمانی خوده وقت بگذارید. همچنین از متخصص راجب درمان های مختلف و هدف آنها مشاوره بگیرید، این نوع گفته گو ها در قالب تصمیم گیری مشترک قرار می گیرد، این قالب زمانی شکل می گیرد که شما و تیم پزشکی تان با یکدیگر به مشورت بپردازید تا بهترین راه درمانی که برای شما مناسب است محیا شود؛ این تصمیم گیری به شدت اهمیت دارد زیرا راه درمان های مختلفی وجود دارد که بهترین و مناسب ترین آنها برای فیزیک بدنتان را انتخاب می کنید.

 

 

  •  شیمی درمانی

 

مرکز جراحی تومور مغزی مشهد که توسط تیم متخصصین کلینیک سناباد اداره می شود دارای بهترین مرکز شیمی درمانی است. این روش یک رژیم یا برنامه شیمی درمانی است که دارای میزان مشخصی از چرخه زمانی است که باید در طی هفته ها تکرار شود. در روش شیمی درمانی به کمک داروها و طی برنامه ریزی مرتب سلول های تومور را متلاشی می کنند، این روش باعث توقف روبه رشد بودن تومور و تقسیم و تکثیر سلول های بیشتر تومور می شود. در شیمی درمانی نوع های مصرف برای بیماران متفاوت است به طوری که یک بیمار ممکن است همزمان از چن داروی مختلف به صورت ترکیبی مصرف نماید و بیمار دیگر تنها یک دارو برایش تجویز شود. هدف از این روش برای از بین بردن سلول های توموری است که بعد از عمل ظاهر می شوند، که رشد آنها را کم یا کاهش دهد. عوارض شیمی در مانی شامل خطر ایجاد عفونت، سرگیجه و حالت تهوع، استفراغ، ریزش مو، از دست دادن اشتها و اسهال باشد که همه این ها بستگی به فیزیک فرد و میزان مصرف آن دارد.

 

چکاپ های لازم بعد از جراحی تومور مغزی

افراد بیمار بعد از تمام شدن دوره درمانی باید تا یک مدت که پزشک معالج تشخیص می دهد به طور منظم MRI دهند. مدت این زمان معمولا بین دو تا سه ماه است که برای بیمارانی است که درمان فعال دارند، تا هم ناظر بر سلامت خود باشند و هم از توقف فعالیت و رشد تومو مطممئن شوند. مرکز جراحی تومور مغزی مشهد که توسط تیم متخصصین کلینیک سناباد اداره می شود دارای بهترین و به روزترین مرکز MRI است که آماده خدمت به بیماران است. بعضی از داروهای خاص ممکن است باعث کم شنوایی شود و برخی دیگر ممکن است به کلیه ها آسیب بزنند. معمولا علائم عوارض جانبی پس از پایان درمان از بین می رود. همچنین برای حفاظت از کلیه ها به بیماران مایع اضافی ممکن است بدهند که آن هم از طریق تزریق وریدی منتقل می شود.